Резиденция Dogtrot в американския Запад

г. Автор
резидентция

Carney Logan Burke Architects проектира дом за пенсионирана двойка в американския Запад.

Резиденция Dogtrot се намира близо до Jackson Hole, град Уайоминг. Място е известно с живописния си пейзаж и ски спортове от световна класа. Домът се намира в селски квартал с равнинни, тревисти места, а в далечината се извисява планината Glory.

резидентция

Жилището архитектите проектират с дълъг и нисък обем, покриват го с асиметричен покрив с двоен камък. Резиденцията разполага и с обособен гараж, навес и редица тераси.

резидентция

Външната фасада е от окислена стомана, което води до хармонично сливане с пейзажа. Големите стъклени стени правят помещенията изключително светли, като едновременно с това предлагат невероятен изглед към заобикалящата среда.

Основното жилище е с площ от 325 квадратни метра. Прилежащата северна кота е покрита тераса с дължина 24 метра, която формира ясно изразена входна последователност и свързва къщата с гаража.

резидентция

Резиденцията е разделено на три зони. В централната част има кухня, трапезария и всекидневна. Центърът на пространството е голяма камина, изработена от бетон.

резидентция

В източната част на дома се намира офис, стая за гости, стая с карти. Двата края на жилището са оформени покрити вътрешни дворове, които позволяват на собствениците да прекарват времето си на открито.

Интериорът се характеризира със спокойна атмосфера, която подхожда на естествената обстановка на дома. Твърдите материали като стомана и бетон се свързват със заобикалящата природа. Блясъците на цвят служат като контрапункт на неутралната цветова схема на дома.

резидентция

Снимки: dezeen
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *