Румъния отново влиза в надпреварата за завода на Volkswagen

г. Автор
Volkswagen

„Ще направим всичко възможно да убедим Volkswagen“, съобщи премиерът Виорика Данчила за всекидневника „Зиарул Финанчиар“.

Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия.

Но Румъния трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността. Букурещ трябва да се обърне директно към германската компания и да предостави оферта в съответствие с регламентите на Европейския съюз, коментира ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико.

Volkswagen Group отложи окончателното решение за изграждане на автомобилен завод в Турция. Според Automotive News Europe това е продиктувано от турските военни операции в Сирия.

В бъдещия завод на Volkswagen ще се изработват следващото поколение VW Passat и бъдещата Skoda Superb, в годишни обеми от около 300 000 единици. Стартирането на производството е планирано за 2022 година.

Германският автомобилен производител избра Турция за фабриката заради „положителни макроикономически условия“, включително 80-милионно население, което съперничи по големина и местоположение на Германия на фона на пазарите на растеж, коментира Automotive News Europe.

Volkswagen също така анализира обекти в България, Сърбия, Румъния и Северна Африка за местоположението на завода.

В Румъния сега има две автомобилни фабрики, разположени в южната част на страната: Dacia (Renault) в Питещ и Ford в Крайова. И двете са на място на бивши фабрики за автомобили, построени по време на комунистическия режим. Румъния не успя да привлече инвестиции в този сегмент, въпреки развитието на местната автомобилна индустрия като цяло.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *