С тол таксите ще се финансира модернизацията на пътя Мездра-Ботевград

г. Автор
mezdra-botevgrad

С близо 420 млн. лв. от приходите от тол таксуване ще се финансира модернизацията на пътя Мездра – Ботевград.

Това ще бъде първият проект, при който ще се прилага нова схема на плащане. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Планува се цялата стойност за изпълнение на строително-монтажните работи по договорите за двата участъка, на които е разделено трасето, да се разплати на изпълнителите след приключване и приемане на строителните дейности. За да започне изпълнението на проекта през тази година, правителството увеличи размера на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Отсечката Мездра – Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока. Трасето ще следва съществуващия път като се развива по нов терен в частите, които обхождат селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена с цел намаляване на въздействието на шума и вредните емисии от тежкото транзитно движение върху жителите на населените места. Ще бъдат изградени и реновирани редица съоръжения – над жп линията Мездра – София, мостове над реките Искър, Малата, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се осъществява чрез кръгови кръстовища „Мездра“, „Дърманци“, „Ребърково“, „Люти дол“, „Скравена“ и „Ботевград“. На обхода на Люти дол ще бъдат построени два тунела, с дължини съответно 490 м и 340 м.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *