Saint-Gobain отново е сред 100-те най-иновативни компании в света

г. Автор
Saint-Gobain

Професори от български университети са избрани от Saint-Gobain да бъдат част от нейните проекти

За осми пореден път, световната група Saint-Gobain е обявена за една от 100-те най-иновативни компании и институции според класацията на Clarivate Analytics „Топ 100 глобални иноватори” за 2018 година. Тя се основава на четири метрики: общ брой на патентите, предоставените патенти в съотношение със заявените, глобален обхват на портфолиото от патенти и оказаното въздействие, измерено с броя на направените референции.

Научноизследователската дейност (R&D) в Saint-Gobain е осъществявана в осем изследователски центъра, подкрепящи различните бизнеси на компанията, както и в многобройни специализирани звена. В нея са въвлечени над 3 700 служители. Общата инвестиция в R&D през 2017 г. е била повече от 440 млн. евро. С близо 900 активни проекта за изследвания и разработки, Saint-Gobain притежава широк набор от иновации, които позволяват на компанията да реализира идеи в приблизително 400 нови продукта всяка година, което затвърждава водещата ѝ позиция на пазарите, на които оперира.
От стъпването на Saint-Gobain в България, Групата стартира сътрудничеството си с българските университети за участие на техните експертите в различни проекти на компанията. Те са в сферата на развойната дейност и инвестиции в образованието на бъдещите инженер-химици.

Weber, като част от Saint-Gobain, допринася за иновативните решения и развитието на компанията. Един от най-иновативните проекти, разработени от Weber и първи в света, според предназначението си, е 3D принтираният мост в Холандия. Дизайнът и изработката му са дело на холандското подразделение на фирмата, а съоръжението се използва ежедневно от стотици велосипедисти в околностите на град Айндховен. Мостът е дълъг 8 метра и широк 3 метра, и се състои от 800 пласта бетон, излети от специално създаден за целта 3D принтер. Създателите му смятат, че той ще бъде използван активно в следващите поне 30 години.

Освен на иновациите, Saint-Gobain обръща особено внимание на развитието на своите служители, които са един от факторите за успешната ѝ дейност. Като доказателство за това, за четвърта поредна година, Групата е обявена за „Най-добър работодател в света“. Тя е сред 14-те компании, получили този престижен сертификат от Top Employers Institute. Отличието е връчено за вниманието, което Saint-Gobain обръща в дейности по интеграцията на нови служители, съществуващите програми за професионално развитие и управлението на кариерата, вътрешната мобилност и планираната последователност в човешките ресурси. Ежегодното международно изследване и последващото го сертифициране на най-добрите работодатели става след извършването на сериозен одит на близо 600 практики и показатели за отлични работни условия.

ЗА WEBER БЪЛГАРИЯ

Weber е част от групата Saint-Gobain. Направление Weber оперира на българския пазар от 2001 г. и е лидер на пазара в производство на иновативни и лесни за употреба продукти в областта на фасадните решения и интегрираните топлоизолационни системи, системи за полагане на плочки, индустриални подове и технически разтвори. Weber България разполага с два завода на територията на страната. “We care” е водещият слоган, отличителен белег и ангажимент, който ръководи компанията Weber във всяко нейно действие. We care представя обещанието на компанията, че продуктите произведени от нея са създадени с грижа за сигурността и комфорта на всички, които проектират, произвеждат, строят и живеят в построените сгради. Защото ние от Weber вярваме, че най-важното в строителния бранш е да работиш с грижа за хората и тяхната среда.

Повече за компанията можете да научите от интернет-страницата ни bg.weber, както и като ни последвате във Facebook и Instagram.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *