Санираха 9 жилищни блока в Добрич по ОП ”Региони в растеж”

г. Автор
ОП ”Региони в растеж”

Проектът за енергийно обновяване на 9 жилищни блока в Добрич по ОП ”Региони в растеж” завърши.

Многофамилните жилищни сгради, които бяха санирани, се намират на следните адреси: ул. „Захари Стоянов“ №1, ул. „Максим Горки“ №2, ул. „Кирил и Методий“ №8, ул. „Кирил и Методий“ №18, ул. „Любен Каравелов“ №4, ул. „Йордан Йовков“ №13, ул. „Цар Симеон“№13, ул. „Страцин“№4 и ул. „Каменица“ №8.ОП ”Региони в растеж”Санираха 9 жилищни блока в Добрич по ОП ”Региони в растеж”

Проектът е на стойност 3 038 000 лева, от които 2 582 000 са от Европейския фонд за регионално развитие, а 455 000 е съфинансирането от националния бюджет.

Ръководителят на проекта инж. Станка Василева съобщи, че санирането им е отнело 27 месеца. Извършена е топлоизолация на покрива, външните стени и подовете на терасите, сменена е и дограмата. Направени са ремонтно строителни работи по конструктивно възстановяване или усилване, подобрен е и достъпът за лица с увреждания до сградите, съобщават от dariknews.bg. Гаранционният срок на всички дейности е 6 години.

В по-горен клас на енергопотребление са преминали общо 154 домакинства. Деветте блока са постигнали най-малко клас на енергопотребление „С“, с което се подобрява енергийната ефективност в жилищния сектор в Община град Добрич, коментират от общината.

Очаква се на годишна база общо спестената първична енергия да  е 1133 киловатчаса на кв. метър, а спестените въглеродни емисии да са 339 тона за година.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви, че същият брой сгради ще имат възможност да бъдат включени за саниране на следващ етап на програмата „Региони в растеж”.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *