Сегментът, който се издържа от аутсорсинг

г. Автор
office

Аутсорсинг е индустрията, която най-бързо се развива у нас, респективно генерира най-високо търсене на служители и на офис площи. Оказва се, че над 70% от този вид площи у нас се наемат именно от компании с подобна дейност. На второ място са фармацевтичните фирми, а трети остават компаниите от финансовия сектор.

Търсенето от страна на аутсорсинг бизнеса е продиктувано от разрастването на операциите и обезпечаване на бъдещи разширения. Това се потвърждава и от данните на Българската аутсорсинг асоциация, според която приносът на тази индустрия към БВП на страната ще достигне 6% към 2020 г. при сегашни 3.4%.

Акцентът не е само върху офис пазара в София, отчитат анализатори. Редица компании решават да открият втори офис в голям български град. Тази година фокусът на индустрията е върху Бургас, който бе отличен през 2016 г. като „Град с най-голям потенциал за аутсорсинг растеж“.

„Свидетели сме на това как технологичният бум променя средата около нас и инвеститорите в офис площи трябва да се съобразяват с това. Тенденции като работата от вкъщи, липсата на фиксирано работно място и гъвкавото вътрешно разпределение на офисите, ще стават все по-забележими на пазара. Ще нарастват и изискванията на наемателите към енергийната ефективност и оползотворяването на ресурсите, тъй като самата корпоративна култура се променя“, каза изпълнителният директор на Cushman & Wakefield Forton Михаела Лашова.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *