Северният обход на Бургас ще бъде пуснат до края на годината

г. Автор
северния обход

Проблемната отсечка „Сарафово“ – Бургас от Северния обход на града ще бъде пусната за движение до края на годината. 

Това ще постави край на образуването на тапите през лятото в участъка. Това съобщи регионалния министър Иван Шишков пред журналисти, който днес инспектира трасето край града.

„Надявам се до нова година да довършим другата част от пътя, за да облекчим движението от „Сарафово“ към Бургас. Такива са уверенията. Цялостният път и всички съоръжения са почти готови. Остават довършителни работи. Оттук-нататък метеорологията ще бъде фактор. Ако времето позволи, може за месец всичко да е готово. Ако не, работата ще бъде възобновена напролет. Ясно е, че за летния сезон няма да има никакви проблеми. Но никой не трябва да се отпуска и всичко трябва да бъде завършено в срок“, коментира министър Шишков.

Той каза още, че заради забавянето на изпълнението се генерира оскъпяване на проекта.

„Като кмет няма как да не съм доволен, че в този проект са включени и локалите. Локалите на Северния обход дават перспектива за развитие на Бургас. Успоредно със завършване на проекта, ние ще започнем и развитие на индустриални терени в близост“, каза кметът на града Димитър Николов.

Обходът на Поморие още няма акт 16, от МРРБ ще започнат да събират документи за това. Той е запознат от кмета на Бургас и със свлачището след Солниците и се ангажира с работа по проблема.

Ще бъде организирана работна среща в Бургас, за да бъде създадена ясна стратегия и проблемите между града и регионалното министерство да бъдат решени, коментира

„Няма нередности относно ремонтните дейности. Последния етап е осветлението. Единственият проблем е, че е замислено през 2013 г. и 10 години по-късно сме тук, за да го завършим“, каза още министърът.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *