Ще настъпят ли промени на пазара с бизнес имоти и какви ще бъдат те?

г. Автор
biznes imoti

 Икономиките по цял свят се сблъскват със сериозна тежест след появата на новия коронавирус. Ще има ли въздействие в световен мащаб и Китай е все още неясно, но очевидно различните сектори на икономиката преживяват определени смущения.

Коронавирусът и имотите, както и тяхната зависимост е твърде рано да коментираме с крайни заключения, тъй като секторът на търговските недвижими имоти се движи по-бавно. Ако все пак епидемията окаже значително финансово и материално въздействие върху икономиката, това ще има отражение и в пазара и строителството на имотите. Това коментира в свой доклад консултантската компания Сuѕhmаn & Wаkеfіеld.

Твърде вероятно е пазарът на имоти в Китай да бъде най-силно засегнат, с по-дълготрайни последици, които могат да разместят и прекроят бизнеса. Значително се очаква да спадне търсенето на офиси, а увеличаването на работните места вероятно ще намали ръста на цените на наемите на офис площите.

Държавите от Европа, които разчитат на търговията и производството, ще бъдат подложени на риск. Германия, Холандия, ЦИЕ и други са само част от засегнатите зони, както и Италия, която е сред най-засегнатите, като се има предвид развитието на епидемичната обстановка.

Прогнозира се забавяне на цялостните инвестиции и сключване на сделки, въпреки, че не се очаква голяма промяна в годишната активност.

За САЩ също е твърде рано да се правят заключения, тъй като не е ясно епидемията какво влияние ще окаже върху офис сектора, но със сигурност ще има предпазливост от страна на фирмите при търсенето на подобен вид площи. Секторът, който най-силно ще се повлияе е хотелиерският, тъй като средно около 3 млн. китайски туристи посещават САЩ годишно.

Въпреки всичко е ясно, че при подобен вид събития има огромна несигурност във всеки сектор. Глобалната икономика ще се повлияе, но ще има полза да се възстанови бързо, за което ще използва всички свои ресурси.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *