Ще се строи чакана от над 20 години пътна връзка

г. Автор
пътна връзка

Радио Благоевград съобщи, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е обявила обществена поръчка за изграждането на пътна връзка „Марина бара“.

Пътният възел се намира на републиканския път София-Кюстендил. До момента пътното съоръжение не осигурява на автомобилите, идващи от град София вход за град Перник.

пътна връзка

Изграждането на пътния възел ще подобри достъпът до града, а заедно с това ще осигури трети вход от републикански път за центъра и за част от кварталите на град Перник.  Досега това ставаше на две места – в началото на кв. „Изток“ и при кв. „Хумни дол“. Стойността, която се предвижда за проекта е 894 000 лева,  а срокът за подаване на офертите е  3 октомври 2019 година. Строително – монтажните дейности ще включват строителство на пътна отсечка с дължина 150 м, втори коловоз по ЖП линията София – Радомир и укрепителни дейности.

пътна връзка

За Радио Благоевград, кметът на Община Перник – Вяра Церовска коментира, че този проект е един от най-важните инфраструктурни проекти, чакан над 20 години. Тя информира, че според данните от трафик камерите всеки ден между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което налага мерки за намаляване напрежението и трафика на входовете на града.

Финансирането е поето изцяло от държавния бюджет.

Кметът на общината добави, че продължават и строителните дейности на новото кръгово кръстовище в кв. „Изток“ на стойност над 1.8 млн. лв. за изграждането на водопровод по ул. „Юрий Гагарин“, битов дъждовен канал, както и монтирането на ново улично LED осветление.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *