Силен интерес към луксозни имоти в Дубровник

г. Автор
Дубровник

Повишено търсене на луксозни недвижими имоти отчитат анализатори в Дубровник, Хърватия. Заможни купувачи търсят луксозни вили за частно ползване и за висок клас туризъм, който набира все по-голяма популярност на Адриатическото крайбрежие. Тези вили се отдават под наем на изключително високи цени, коментират брокери пред местните медии.

Интерес има не само към луксозните, но и към по-обикновените жилища в Дубровник, а цените им нарастват. Градът постепенно претърпява пазарна сегментация. Това е нова тенденция на пазара. Напоследък цените на апартаментите варират значително в зависимост от фактори като наличието на гледка към морето, годината на строителство и състоянието на обекта. Идването на чуждестранни купувачи и липсата на много нови строителни проекти са фактори, които оказват влияние върху пазара. Дубровник става все по-привлекателна инвестиционна дестинация.

Съществени промени има и по отношение на земята за застрояване. Интересът към терените рязко се повиши, което доведе до високи цени на земята близо до или с изглед към морето. Наско­ро граждани на ЕС започнаха да отсядат в града за няколко месеца, за да изберат дом, в който да живеят постоянно, разказват брокери.

Дубровник е известен като един от най-скъпите градове в Хърватия по отношение на цените на недвижимите имоти. Това е исторически град, който е добре познат сред чужденците тъй като е туристическа дестинация. Дубровник има отлична репутация сред чуждестранните инвеститори и поради друга причина – имотите там все още са по-евтин от други популярни дестинации по света.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *