След 6 –ти септември откриват официално пл. „Централен“ в Пловдив

г. Автор
площад централен

В началото на седмицата кметът на община Пловдив – Иван Тотев откри новата детска площадка до парк „Лаута“. Пред Plovdiv24.bg по повод предстоящото откриване на обновения централен площад, кметът обяви, че в момента тече процедура за Акт 16 и има входирана молба за партида към EVN, извършени са и проби на фонтаните на площада.

Тотев допълни, че на 6 септември ще бъдат отстранени и предпазните огради на пл. „Централен“ и той вече ще бъде достъпен за всички. Дата за официалното откриване още не е уточнена, но всички възможности, които предлага централният площад могат да се използват.      
Да допълним, че някой довършителни дейности като фугиране и други, не са приключили и ще продължат и след края на седмицата.

Фонтаните пред Военния клуб вече работят и радват пловдивчани и гости. По време на официалните празненства, посветени на 6 септември – Ден на съединението, площадът ще посрещне своите граждани и официални гости обновен и завършен.

При стартирането на ремонтните дейности стана ясно, че прилежащият паркинг ще се намали с 1/3. Това пространство бе оползотворено за нов, широк, пешеходен тротоар. Нова настилка и ново осветление, както и експониране на археологическите разкопки, също бяха част от проекта за реконструкцията на площада. Изградена е и специална тераса, от която ще се разкрива невероятна гледка към античният Одеон.

Последният сериозен ремонт на пл. „Централен“ в Пловдив е правен през 70 – те години на миналия век. Той е изключителна комуникационна точка в сърцето на града, като се отличава със своята многофункционалност и размери. По време на ремонтните дейности кметът Тотев подчерта, че мащабният проект е изключително важен за Пловдив и прогнозира, че поне 50 години при натоварена експлоатация, няма да има нужда да бъде сериозно ремонтиран.    
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *