Спират строежа на многоетажни паркинги

г. Автор
паркинг

Три проекта за многоетажни паркинги се подготвят в Пловдив. В най-напреднал стадий е този, който е разположен на мястото на сградата на бившия ТЕЛК в града.

Кметът Здравко Димитров обаче го спря стана ясно след среща между областния управител Дани Каназирева и представители на двете училища, които се намират в съседство. Причината е проблемът, че подходът към паркинга е откъм ул. „4 януари”, която минава покрай училище.

Взето е решение първо да има обществено обсъждане и едва тогава да се реши с какъв вид имоти да бъде застроен теренът. До провеждането му градските власти трябва да променят заданието съобразно техните изисквания.

Също така замразява се и строителството на паркинг в жк „Тракия”. Там той трябваше да бъде отново в непосредствена близост до училище „Димитър Матевски”. Кметът на Пловдив, че за момента не е целесъобразно изграждането на паркинг в жилищната зона.

Третият паркинг трябваше да бъде ул. „Любен Каравелов” на мястото на сградата на ДКЦ 6. Реализирането му засега също не е сигурно. За там също ще има обществено обсъждане. Теренът се намира в близост до мол, който разполага с подземен паркинг за 400 автомобила. Подобно съоръжение би обслужвало само гостите на разположения в близост хотел „Лайпциг”.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *