Стартира кандидатстването по програма „Зелена София“

г. Автор
програма „Зелена София“

Започна приемът на предложения по Програма „Зелена София“ на Столична община за облагородяване на градинки и междублокови пространства.

Програма „Зелена София“ започва през 2011 г. по идея на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. По програмата до 2021г. са облагородени 1465 зелени пространства със съвместната работа на граждани и Столичната община.

Програмата дава възможност на етажни собствености, НПО-та и читалища със седалище в София да разработят проекти за облагородяване на зелени площи в междублокови пространства и градинки, както и за създаване на места за отдих в тях.

На одобрените проекти Столична община предоставя в натура и безвъзмездно дървесна и храстова растителност, цветя, пейки, кошчета за отпадъци и паркова мебел, материали за обновяване на градинските пространства, както и инструменти за тяхната обработка и поддръжка, а гражданите със своите идеи и доброволен труд облагородяват пространствата и създават уютни места за отдих пред домовете си.

Проектите за кандидатстване се съгласуват с Правилата на Програма „Зелена София“, както и одобрените за 2022 г. Насоки и формуляри за кандидатстване, които са публикувани на страницата на Столична община.

Проектните предложения се внасят в районните администрации, на територията на районите по адреса на терена, който ще се облагородява до 17.00 ч на 01.09.2022 г. А във всяка администрация са определени длъжностни лица, които да подпомагат гражданите с указания, насоки и информация по програмата.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *