Стартира кандидатстването с проекти по програмата „Зелена София“

г. Автор
зелена софия

Столична община обяви кандидатстването с проекти по програмата „Зелена София“.

Крайният срок за подаване на проектите в деловодствата на районната администрация, на чиято територия ще се изпълнява проектът, е до 17,00 ч. на 8 юли 2021 г.

Програмата „Зелена София“ е насочена към облагородяване на междублокови пространства или градинката пред блока, които с общи усилия правим по-зелени, уютни и красиви, съобщават от Столична община.

От началото на „Зелена София“ през 2011 г. до момента по програмата са благоустроени 1284 междублокови пространства и локални градини в София.

Бенефициентите по програмата получават предоставени от Столична община: посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт – тротоарни плочки, бордюри и др. и с доброволен труд имат свободата да облагородят зелената площ, която е била одобрена по проекта, с който са кандидатствали.

Със свои проекти имат възможност да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и читалища, регистрирани по Закона за читалищата.

Класирането по първи и втори етап на програмата е 18 юли 2021 г., а до 9 август 2021 г. ще бъде проведен третият краен етап.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *