Столичната община инвестира 20 млн. лв. в строителството на детски градини и училища

г. Автор
detski-gradini-uchilishta-0

Около 20 млн. лв. инвестира средно Столичната община в строителството на детски градини и училища всяка година, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на 64 ОУ „Цар Симеон Велики“ в кв. Симеоново, район „Витоша“.

След Нова година учебният процес трябва да започне като всички деца ще преминат на едносменен режим на обучение.

Кметът Фандъкова каза, че в момента се строи триетажна пристройка към сградата на училището с топла връзка между двата корпуса. В новата сграда са има пет класни стаи, физкултурен салон със съблекални с душове и тоалетни, помещение за преподаватели, помощни и санитарни помещения, склад за съхранение на инвентар и пособия и учителски/методически кабинет. Стойността на проекта е 1 056 167 лв.,а срокът на приключване е 5 декември.

В 64 ОУ „Цар Симеон Велики“ са въведени мерки за енергийна ефективност, поставена е топлоизолация на външните стени и е подменена дограмата. През 2017 г. са ремонтирани санитарни възли и стълбището. През 2018 г. е направен ремонт на покрива и е поставена топлоизолация. Благодарение на мерките за енергийна ефективност се спестяват около една трета от средствата за отопление, които остават за нуждите на училището.

Столичната община е построила шест нови сгради за детски градини в район „Витоша“ на обща стойност 7 181 000 лв., съобщи кметът Фанъдкова. Към момента се извършва разширение на съществуваща сграда за две градински групи, една яслена група и физкултурен салон на ДГ номер 4 „Слънчо“ във с. Владая на стойност 1 974 630 лв.

Тя коментира, че в момента Столичната община изгражда десет детски градини, заложени са още осем, подготвени са проекти за още пет. Столичната община ще се възползва от програмата на правителството за образование за цялата страна, която е на стойност 70 млн. лв., за изграждане на детски градини и училища.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *