Столичният бул. “Цариградско шосе” пак ще бъде преасфалтиран

г. Автор
tzarigradsko-shose

Става дума за участъка между мостовете на 4-и и 7-и километър, по който зейнаха дупки след продължителните минусови температури в началото на годината.

Тази част от булеварда беше ремонтирана преди 3 г., а общината плати над 10 млн. лв. След като се появиха над 100 пукнатини, общината поиска мобилна лаборатория на пътната агенция да вземе проби от настилката и да се изясни дали ремонтът е направен некачествено. Резултатите от тестовете излязоха във вторник. Те сочат като причина за дефектите дълбочинни пропуквания, причинени от изключително тежките условия и минусови температури, продължили около месец, които предизвикали и дупките и пукнатините на повърхността.

“Издадено е предписание от Института по пътища и мостове на Агенция “Пътна инфраструктура” за преасфалтиране на участъка. Докато това стане, тази част от булеварда ще е под постоянно наблюдение и при нужда пукнатините ще се запълват с битумна паста. През юли или август участъкът ще бъде ремонтиран наново за сметка на фирмата изпълнител – “Градски магистрали”. Гаранцията на обекта е 10 г. Работите ще отнемат около месец, като първо ще се затворят за движение платната в едната посока, а после машините ще се прехвърлят в другата”, обясни зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *