Столичното дружество „Метрополитен“ обяви търг за участъка на метрото от „Хаджи Димитър“ до „Левски Г“

г. Автор
метростанции

Обществена поръчка за проектиране, строителство и оборудване на трите метростанции и линията от малко над 3 км от третия метродиаметър от кв. „Хаджи Димитър“ до кв. „Левски Г“, с прогнозна стойност на поръчката от 220 млн. лв. без ДДС обяви Столичното общинско дружество „Метрополитен“.

Проектът се финансира със средства от оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и е разделен на четири обособени позиции – три за изграждането на всяка метростанция и една за проектиране и изграждане на системи за контрол и управление на движението на влаковете. Всеки кандидат може да участва в търга за само една позиция.

По проект първата метростанция се предвижда да бъде на кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ с ул. „Станислав Доспевски“, втората ще е на ул. „Витиня“ и ул. „Бесарабия“ под южното платно на бул. „Владимир Вазов“, а третата – под кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ и бул. „Васил Кънчев“.

Прогнозната стойност по първата обособена позиция е 75 млн. лева без ДДС (90 млн. лева с включено ДДС).

Втората обособена позиция – за метростанцията на ул. „Витиня“ и ул. „Бесарабия“ и прилежащия участък, е заложен индикативен бюджет в размер на 65 млн. лева без ДДС (78 млн. лева с включено ДДС). А за третата, в кв. „Левски Г“ – 50 млн. лева без ДДС.

Четвъртата обособена позиция – за системите за управление и контрол, е с бюджет 30 млн. лева без ДДС (36 млн. лева с ДДС).

Оферти за проектиране и изграждане на метростанции, ще се приемат до 26 март 2020 г., като ще бъдат отворени на 27 март. Ако дружеството избере изпълнители бързо и няма обжалвания по процедурата и при избора, строителството би могло да започне към края на 2020 г. – началото на 2021 г.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *