Строежът на метрото затваря бул. „Шипченски проход“ за 6 месеца

г. Автор
бул. "Шипченски проход"

От днес затварят част от столичния бул. „Шипченски проход“ в посока центъра в район Слатина. Пътният участък ще бъде затворен за движение за половин година – от 1 април до края на септември.

„Важна е извънредната новина за наложителното затваряне на част от бул. „Шипченски проход“. Във връзка с изграждането на Метростанция №4, се налага да бъде затворено едното пътно платно (в посока центъра) в участъка на булеварда между бул. „Асен Йорданов“ и ул. „Иван Димитров – Куклата“, информира районният кмет във Фейсбук.

Ще бъде положена новата маркировка, ще бъдат синхронизирани съществуващите светофари в този участък и ще бъде изградена нова, временна светофарна уредба на кръстовището на бул. „Шипченски проход“ и ул. „Владово“, коментира Илиев.

Кметът на „Слатина“ уточнява, че движението на трамваите няма да бъде повлияно. Неудобствата засягат основно автомобилите, тъй като всъщност другото платно, което в момента помещава две еднопосочни ленти, ще се „превърне“ в двупосочно.

Временната организация на движение ще влезе в сила от понеделник, 01.04.2024 г., и се предвижда да остане в сила до 30 септември.

В района при старта на изграждането на метростанцията вече беше затворена ул. „Гео Милев“, която беше друга основна пътна връзка в квартала.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *