Строителен предприемач в Хонконг ще строи и продава жилища с 50% отстъпка

г. Автор
жилищен пазар

Компанията New World Development възнамерява да се справи с жилищната криза в Хонг Конг.

Жилищният пазар там е известен като най-недостъпния в света. Компанията има намерение да продава жилища на половин цена от пазарната им стойност, предаде Bloomberg.

Компанията е един от най-големите строителни предприемачи в Хонг Конг и ще финансира разработването на проект, който се очаква да гарантира 300 жилища с една до три спални. Организацията с нестопанска цел на компанията New World Build For Good ще проектира домовете, които ще се предлагат на приблизително с 50% или 60% отстъпка от пазарната цена.

New World има очаквания продажбите да покрият разходите за строителство.

Програмата е първият субсидиран жилищен проект, иницииран от частния сектор. Правителството и строителните предприемачи са подложени на натиск да облекчат кризата на пазара на имоти.

В предложението на New World купувачите могат да закупят апартаментите с авансови вноски от 5%, в сравнение с най-малко 10% за жилища на частния сектор.

„Като голяма корпорация в Хонконг чувстваме отговорност да решим проблема с жилищната криза“, каза главният изпълнителен директор на New World Адриан Ченг.

Досега само правителството е инициирало подобни проекти, за да помогне на хората с по-ниски доходи да се сдобият с дом.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *