Строители в България направиха дарения за над 1,1 млн. лева за борба с коронавуриса

г. Автор
строителите

Камарата на строителите в България, строителни фирми и частни лица дариха над 1,1 млн. лева на болници, здравни и социални учреждения, общини, БЧК и др.

Със сумата са закупени 10 респираторни апарата, системи за аспирация, мониторни станции, екстрактори и др. медицинско оборудване, предпазни средства – маски, шлемове, спирт, дезинфектанти.

Изпълнителният директор на Камарата коментира: „Не можем да останем встрани от тази битка, защото се касае за човешки животи. Камарата и фирмите подкрепят и ще продължат да подкрепят българските медици и здравните заведения в усилията им за справяне с безпрецедентната заплаха, пред която страната ни е изправена“.

строителите

Въпреки трудностите, пред които е изправен сектора, председателят на УС на Камарата на строителите в България, инж. Илиян Терзиев коментира: „Не е имало тежка ситуация, инцидент или природен катаклизъм, при който КСБ и българските строители да не са се включили на първа линия, за да помогнат. Искам да благодаря на всички фирми и колеги, които и сега даряват и подкрепят болници, общини, домове за възрастни хора. Бъдете здрави и продължавайте тази благородна дейност!“.

Строителството е структуроопределящ за икономиката на страната и въпреки, че кризата напомня тази от 2008 г., големите строителни компании са много по-дисциплинирани и предлагат все по-качествени проекти и добро изпълнение, което ще бъде една от формулите за справяне с проблема.

Строителите настояват за бързо разплащане от страна на държавата, общините, агенциите и всички възложители към строителите фирмите за вече извършена и приета работа. Те призовават към спешни решения за облекчаване на фирмите в условията на ограничителните мерки в страната и изработване на механизъм за финализиране и разплащане на обществените поръчки с по-малък размер.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *