Строителите настояват да продължат да работят

г. Автор
строителите

Националната асоциация на строителните предприемачи искат да продължат да работят.

От Асоциацията съобщават, че при спиране на административния и производствен процес последиците за стопанството на страната ще са много лоши, както в обществен, така и в личен план.

Ще се появи огромна маса от безработни граждани, за които държавата няма да има финансов ресурс за социални помощи и осигуряване. В строителството работят над 200 000 работници, които осигуряват препитанието на над 500 000 човека. Потребителските кредити няма да могат да се обслужват, което ще доведе до блокиране в банковия сектор. Ще фалират много производства и стопански дейности, което драстично ще намали приходите към бюджета.

От Асоциацията заявиха още, че в този момент не искат държавна помощ, която е по-добре да бъде насочена към други сектори и най-вече в здравеопазването, като остават в готовност при необходимост да окажат подкрепа.

Те предлагат създаване на експертен икономически съвет – главната цел на съвета трябва да бъде анализ на текущата икономическа ситуация и предлагане на адекватни мерки за оцеляване на икономиката.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *