Строителството на Третия градски ринг в София ще започне догодина

г. Автор
Третия градски ринг

Строителните дейности по изграждане на Третия градски ринг ще започне догодина. Това съобщи главният архитект на София Здравко Здравков пред БНТ.

Третият градски ринг дава възможност за придвижване от бул. „България“ до бул. „Цариградско шосе“, с велоалеи, трамвайно трасе, пешеходни тротоари по 5 метра с богато озеленяване, каза арх. Здравков. Имотите са вече отчуждени. С реализирането на проекта се очаква трафикът в София да се облекчи.

Проектът за нов пешеходен мост в Южния парк е страхотна идея и е на ниво конкурс, каза още арх. Здравков. През юли Направление „Архитектура и градоустройство“ обяви открит международен конкурс за идеен проект по Закона за обществените поръчки с предмет: Пешеходен мост над ул. „Бяла черква“.

„Това ще бъде уникално пешеходно и съоръжение за София, ще даде възможност на хората в неравностойно положение да преминават от двата края на парка и да не чакат на светофари“, коментира арх. Здравко Здравков.

С изграждането на моста и прилежащите зони на практика ще завърши сливането на трите зони: Южен парк – първа част (пространството около НДК), Южен парк – втора част и Южен парк – трета част в едно непрекъснато и мащабно парково пространство. Крайният срок за подаване на конкурсните проекти изтича на 29 септември.

Работата по проекта за площада на „Света Неделя“ е завършена, каза още главният архитект на София.

„В повечето от новите проекти липсва озеленяване, подготвена е нова наредба“, каза още арх. Здравков.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *