Строителството във Велико Търново отново тръгна нагоре

г. Автор
rust stroitelstvo

Строителството във Велико Търново отново тръгна нагоре, след като в предходните няколко години бе доста ограничено заради кризата. В болярския град и района се изграждат над десет големи обекта. Някои от тях са напълно нови, други бяха замразени години наред. Дейността е три пъти по-мащабна от първите шестмесечия на предходните две години.

Положителна тенденция се наблюдава при замразените строежи, отчитат от бранша. Усилено се работи по големия търговски комлекс „Скай център”, който се намира до Съдебната палата във Велико Търново. Работата по вторият мол, както е известен обектът, спря през 2010 г. заради финансови проблеми на инвеститорите. Три години по-късно сградата стана собственост на Първа инвестиционна банка. От финансовата институция решиха да инвестират в довършването й, а най-оптимистичните прогнози са, че тя ще отвори врати още на 15 септември, съобщава trud.bg.

Най-осезаемо е възраждането на жилищното и офис-строителство. Няколко великотърновски компании възобновиха вдигането на блокове. Над 550 ще са новите жилища, които ще са на разположение на купувачите в съвсем близко бъдеще. Цените на необзаведените нови апартаменти варират между 340 и 430 евро на квадратен метър. Разликите зависят от това в коя част на града е строителството, какво е изложението на жилището и др.

Строят се също и търговски обекти. В близост до Южния пътен възел започва изграждането на голям строителен хипермаркет. В покрайнините на старата столица пък ще има нов автосервиз с голям шоурум.

Stroiteli-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *