Строят 330 – метров небостъргач в Япония

г. Автор

Сградата в Токио ще се превърне в най-високият строеж в страната.

В Токио започна строежът на най-високия небостъргач в Япония. Амбициозният проект Тораномон-Азабудай, който се намира в централната част на японската столица,  има за цел да бъде „град в рамките на един град“, според разработчиците на схемата.

Най-високата, от общо трите кули на небостъргача, ще достигне 330 метра височина, далеч надминавайки небостъргача Абено Харукас в Осака, в момента най-високата сграда в Япония, която е  300 метра.

Проектът съчетава елегантност с нежно извити ръбове и корона, наподобяващи цветни венчелистчета. Общата площ на мащабното строителство е над 8 хектара, като по този начин ще се преустрои цял квартал до 2023 година.

небостъргач в Япония

Предприемачът, Мори Билдинг Ко, заяви, че проектът ще бъде „модерно градско село“, с офиси и апартаменти, в които ще работят 20 000 служители и ще живеят 3500 жители. Съоръженията на място ще включват спортни зали, ново международно училище, магазини, музеи и 2,4 хектара зеленина.

Според сингапурския архитект, работил по проекта, интериорът на жилищната част е проектирана, съобразявайки се изцяло с начина на живот в Япония, където домът се планира около кухнята.

небостъргач в Япония

Създателите на архитектурната компания Сезар Пели и Фред Кларк изцяло имат роля и влияние върху проектирането на фасадите и на трите кули. Проектът вероятно е бил един от последните, над които Пели е работил преди смъртта си през месец юли. Той изгражда своята репутация като създател на едни от най-иновативните небостъргачи в света като кулите Petronas в Куала Лумпур и Тихия океански център за дизайн в Западен Холивуд.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *