Строят един от най-големите в Европа спа комплекси в софийското село Равно поле

г. Автор
Sofia Wellness Palace

Започва изграждането на един от най-големите в Европа spa комплекси, който ще се намира на 30 минути от центъра на София в с. Равно поле, община Елин Пелин.

След неговото завършване комплексът ще се нареди в топ 5 на най-големите такива в Европа. Най-близкият подобен обект в момента е в Букурещ.

Проектът трябва да бъде завършен до 3 години. В първоначалния етап е заложено изграждането на сложна водопонижителна система за отводняването на подпочвените води. Инвеститорите са българска компания с дългогодишен опит в сферата на туристическите услуги и инвестициите в недвижими имоти. Комплексът ще бъде разположен върху площ 80 дка в непосредствена близост до голф клуба в с. Равно поле.

Инвеститорите са сертифицирани със сертификат „Клас А“ от Българската агенция за инвестиции. Проектът е на стойност от 80 млн. евро и се очаква да се разкрият 422 нови работни места. Общата разгъната застроена площ ще бъде над 52 хил. квадратни метра. За да подобрят достъпа до обекта за жителите и посетителите на столицата, инвеститорите ще организират редовна shuttle автобусна линия.

Sofia Wellness Palace ще бъде захранен с минерална вода с температура 57,5 градуса и ще има 18 минерални басейна с обща площ от над 4000 м², 20 водни пързалки с обща дължина от 1,2 км, сред които ще е и най-високата в България. Вътрешното озеленяване ще бъде направено с над 500 естествени палми, доставени от различни екзотични дестинации.

Курортът ще включва и 5-звезден хотел с балнеологичен център с 30 терапевтични кабинети за различни оздравителни процедури с минерална вода, сол, кал, електротерапии и други многобройни процедури. Комплексът ще разполага с 1000 паркоместа, множество заведения за хранене и развлечение и казино.

„Очаква се проектът да стане флагман на спа и балнео индустрията в България и емблема на българския туризъм. Положихме изключително много усилия и сформирахме екип от над 70 международни специалисти с ноухау в индустрията. Силно сме мотивирани да реализираме проекта успешно независимо от влошената бизнес среда, в която работим. Избрахме Равно поле поради близостта до София, наличието на минерална вода и бързия административен коридор създаден от Община Елин Пелин“, коментира Марио Дачев, Изпълнителен директор на „София Уеленс Палас“.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *