Строят Факултет по фармация в Бургас

г. Автор
Факултет по фармация

Проектът за изграждането на Фармацевтичен факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе представен в Аулата на висшето учебно заведение.

153 дка е площта, която е отредена за кампуса и сградите на новия Факултет по фармация, част от бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Теренът е собственост на висшето учебно заведение и се намира в близост до Медицинския факултет.

„Инфра Про консулт“ ООД е фирмата, която е спечели обществената поръчка за изработването на проекта за новия факултет. Той е на стойност 220 000 лева, а средствата са осигурени от държавния бюджет.

В новата сграда ще има аула с капацитет за 374 души, хранилище, партер със фоайе с амфитеатрални седалки, търговски площи – кафене, аптека и книжарница. Студентският център ще разполага с 10 работни места. Библиотеката ще е на площ от 1200 кв.м. Планирани са 23 преподавателски кабинета, две лекционни зали всяка с капацитет от 135 души, симулационен център и други. На имота, където ще бъде факултета, ще има и ботаническа градина, в която ще се отглеждат различни билки и растения, полезни в обучението на бъдещите фармацевти.

Намеренията на ръководството на университета са Факултетът по фармация да приема по около 50 студенти на година, които ще се обучават за магистър-фармацевти. Приемът ще се осъществява с положени изпити по биология и химия.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *