Строят най-дългия подводен железопътен тунел в света(Видео)

г. Автор
подводен железопътен тунел

Най-дългия подводен железопътен тунел в света ще свързва столиците на Финландия и Естония.


Проектът е на стойност 15 млрд. евро. Проектната компания „Finest Bay Area Development Oy“ съобщи, че финансирането ще бъде осигурено от китайската компания „Touchstone Capital Partners“ и ще покрие цялостните разходи по проекта.

Една трета от финансирането ще бъде като частна капиталова инвестиция. Това от своя страна ще гарантира на „Touchstone Capital Partners“ миноритарен дял в проекта. Останалата част от бюджета ще бъдат под формата на кредити, се посочва в меморандума за разбирателство.
подводен железопътен тунел
Готард в Швейцария е най-дългият железопътен тунел в света в момента – 57 км.

Планираният подводен железопътен тунел между Хелзинки и Талин ще е с дължина над 100 км. Предвижда се и изграждането на поне един изкуствен остров, съощават mediapool.bg. Автор на този проект е финландският предприемач Петер Вестербака, който е работил за „Rovio Entertainment Oyj“.
Правителствата на Финландия и Естония съобщиха, че ще също ще направят всичко възможно за осигуряване на европейско финансиране за тунела, което би могло да намали необходимите средства от частно финансиране.

„Touchstone Capital Partners“ ще отпуска договорените средства на траншове в хода на строителството, а финансовите подробности на споразумението ще бъдат уточнени и договорени през следващите шест месеца.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *