Строят нов завод за производство на електрически велосипеди край Пловдив

г. Автор
електрически велосипеди
Държавата ще отпусне половин милиона лева за път до завода

Край Пловдив ще бъде изграден нов завод за електрически велосипеди. Инвестицията е на „Лидeр-96″ EOOД и е на стойност 4 милиона лева, като ще бъдат разкрити нови 25 работни места.

За изграждането на път до фабриката, Община Марица ще получи финансиране от близо половин милион лева от държавата. Средствата се отпускат по Закона за насърчаване на инвестициите и са одобрени от Министерски съвет.

С отпуснатите средства ще бъдат осъществени допълнителните елементи на техническата инфраструктура, което включва асфалтиране и канализация за дъждовни води по второстепенните улици „Възраждане“ и ул. „Стефан Стамболов“ в село Рогош. Общата им дължина е малко над 2 км. до имота, в който ще бъде построен заводът.

Със строителстовото на техническата инфраструктура, която ще обслужва заводът, ще се улесни движението в целия район и ще се осъществява свободен и пряк достъп на всички работещи в предприятието, както и на доставчиците и клиентите на компанията.

Новият завод и модерната пътна връзка ще даде тласък на икономиката в региона и ще засили привличането на инвестиции в Индустриална зона „Марица“.

Компанията е основана преди 24 години и е специализирана в производството и дистрибуцията на велосипеди. Вече имат два завода, като общия им производствен капацитет е 400 000 броя на година. Вторията завод, чиято инвестиции беше 6 милиона евро, заработи миналата година, а за фирмата работят около 550 служители.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *