Строят нова фабрика за преработка на слънчоглед край Видин

г. Автор
фабрика

Със символична първа копка бе поставено началото строителните дейности на нова фабрика за преработка на слънчоглед край Видин.

При постигане на пълния капацитет на фабриката и на силозите ще бъдат наети повече от 60 човека персонал.

Освен това с всички допълнителни дейности по време на строителството, по експлоатацията на обектите ще бъдат ангажирани много местни фирми. Оборудването ще е с най-добра техника, ще се въведе напълно автоматизирана система за управление на процесите и фабриката ще бъде лицензирана по всички международни стандарти за качество.

Намеренията на инвеститорите са през септември следващата година фабриката да заработи с пълни обороти. Обектите се изграждат от „Сънсийдс“ ООД. Управителят и съсобственик на фирмата Райчо Ангелов благодари на общинската администрация и лично на видинския кмет д-р Цветан Ценков за подкрепата, която са получили на място.

Кметът заяви, че тази инвестиция ще бъде сигнал и за други фирми да инвестират в града и района, за да се създадат още работни места и да се повиши жизнения стандарт на хората. Той допълни, че има планове в близко време на същия терен да се изгради и първата на Балканска плодово-зеленчукова борса. В ход е и реализацията на идеята районът да стане индустриална зона, освободена от данъци за инвеститорите.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *