Строят студентски кампус на 32 декара

г. Автор

Източник: plovdiv.dir.bg

Студентски кампус ще бъде изграден на имот на МВР в Пловдив. Със свое решение правителството в оставка отне от вътрешното ведмоство 32 дка. Теренът се намира на бул. България №238 в съседство с сградата на ПУ „Паисий Хилендарски“, съобщи Plovdiv-online.

Идеята за изграждане на кампуса на това място беше обявена от областния управител Здравко Димитров още при първата копка на модерната спортна зала на висшето учебно заведение.

За нейното осъществяване лично се ангажираха премиерът в оставка Бойко Борисов и вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов, след като Димитров заяви пред тях желанието на ръководството на университета на неизползваемия от години терен от близо 34 хиляди кв. метра, да се направи кампус.

Това е поредният жест, който правителството на ГЕРБ прави към Пловдивския университет. Преди това университетът получи допълнителни средства от държавния бюджет за изграждане на спортната зала.

Теренът, в който доскоро се разполагаха служби на жандармерията, се предоставя безвъзмездно на висшето училище. Там ще се изградят парк и допълнителни игрища, учебни сгради и общежития, с които ще се обособи студентски кампус. Средствата за преустройството ще бъдат осигурени от бюджета на висшето училище. Този проект ще превърне ПУ в единственото за България учебно заведение, организирано по модела на най-престижните западни университети.

   
 


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *