Строят жилищен комплекс, колкото малък град в центъра на София

г. Автор
жилищен комплекс
 Пловдивска компания ще строи 12 жилищни сгради в близост до парк „Възраждане“

В центъра на София предстои да бъде изграден поредният жилищен комплекс, включващ 12 сгради с височина между 1 и 7 етажа. Мястото на комплекса ще бъде в ж.к. „Сердика“, в близост до парк „Възраждане“. Строителната компания вече има издадено разрешение за строеж, влязло в сила в края на месец юли, и може да започне строителството на комплекса от многофамилни жилищни сгради, магазини, ресторант и подземен гараж.

Теренът на новостроящия се обект се намира срещу училище „Васил Друмев“, в близост до парк „Възраждане“. Площта на имота е 27 дка, а в момента там са поставени временни ниски сгради, тип халета, които ще бъдат премахнати, за да бъде освободен теренът за строеж.

Комплексът ще носи името „Охридско езеро“, най-вероятно на името на дружеството, на което е издадено разрешението за строеж „Охридско езеро парк“. Компанията е създадена през 2008 г. с името „Айс Лайн София“, което е променено на настоящето през 2021 г. Тя е дъщерна на пловдивската строителна компания „Хъс Инвест“.

Новият мини града в града ще има общо 881 апартамента с различна големина, от такива с 1 спална до апартаменти с 4 спални. Застроената площ е с размери 9,3 дка, а общата разгърната жилищна площ – над 87 000 кв. м. и близо 112 000 кв. м. със сутеренната част. Общо 9 ще са магазините, един ресторант и над 980 паркоместа и гаражи. Според инвеститорите, ще бъде изградена и детска площадка.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *