Технологии оптимизират в пъти разхода на ресурси и енергия в сградите и градовете

г. Автор
via-expo

Smart Cities, ЕЕ & ВЕИ и Save the Planet отварят врати на 16-ти април в Зали 5 и 6 на ИЕЦ, София.

Интелигентните решения се развиват стремително и бързото им прилагане в практиката зависи от всички нас. Прекарваме повече от 90% в закрити пространства, което е свързано неминуемо с изразходване на ресурси, а градската среда може да се подобри в пъти, ако сгради, инфраструктура и услуги се свържат, дигитализират и трансформират в една цялостна устойчива система. Smart Cities, ЕЕ & ВЕИ и Save the Planet отварят врати на 16-ти април в Зали 5 и 6 на ИЕЦ, София. Тридневните изложения и конференции на Виа Експо ще представят новости и ще Ви вдъхновят за една положителна промяна.

Регистрирайте се за безплатно участие!

Теми в конференциите:

„Дълбоко енергийно ефективно обновяване на сгради“ – семинар на ЕнЕфект

Ще чуете архитекта, реализирал, може би, най-голям брой пасивни сгради у нас. Ще научите как да избегнете най-често срещаните грешки, ще се запознаете с нов инструмент за финансиране и продукти за осигуряване на отлична въздухоплътност. И за първи път ще опитате „леденото предизвикателство“, за да се убедите в предимствата на добре изолираните конструкции.

Иновативен софтуер от Полша ще Ви бъде от полза за оразмеряване на топлообменни апарати.

Конференция ‘Sofia Smart City Marketplace’ на Клъстер София град на знанието ще демонстрира продукти, технологии и постижения на компании, университети и научни институти, чрез които може да реализира концепцията за интелигентните градове.

Създайте нови възможности чрез нови инструменти за финансиране на проекти за оползотворяване на отпадъци и кръгова икономика.

Южна Италия успя да повиши процента рециклирани отпадъци до 80% чрез преминаване от улично сметосъбиране към тип „от врата на врата“ и прилагане на високо технологична система. Запознайте се с предимствата и с напредъка на две общини у нас, които вече внедриха това решение.
via-expo

В изложенията участват компании от 14 държави

Иновации реализират в пъти повече ползи за обитателите в сградите: революция в терморегулирането спестява 30% от разходите за отопление; имплементация на цялостни ИТ решения осигурява комфорт, сигурност и безопасност на обитателите чрез контрол от мобилно устройство на електроуреди, осветление, ОВК, достъп, поливни системи, паркиране и др.

Как да оптимизирате своя бизнес? Акцент ще бъдат системи за индустриална автоматизация, които следят за складови наличности, продажби, поръчки, логистика; оптимизират информационната инфраструктура и база данни на бизнесите.

Системи произвеждат и пестят енергия

Интерес ще предизвикат хибридни системи слънце – вятър; свръхефективна система за отопление и климатизация, за осигуряване на гореща вода в хотели, жилищни кооперации, търговски центрове, която работи с природен газ; ново поколение климатици и термопомпи, които спестяват енергия в порядък 20-60%; решения за нискоенергийни къщи.

Бързо, екологично и забавно придвижване

Ще видите подобрени версии на електрически триколки, скутери, а първият български маунтин байк е вече реалност. Фирма предлага партньорство на хотели, заведения и търговски центрове за изграждане на зарядна инфраструктура. А ползите са многобройни – нови приходи, утвърждаване на имидж на иноватор и нови канали на комуникация с клиентите. Ще се запознаете и с трикомпонентно решение на участник за умно паркиране – сензори, комуникационна среда и информационна система.

Повишената чувствителност към отпадъците и екологията в градовете изисква модернизиране на инфраструктурата и оборудването. Save the Planet ще бъде място за представяне на компостери и машини за рециклиране, от които общините намаляват депонирания отпадък, а частният бизнес печели от продажбата на материали. Сред продуктовите експонати ще бъдат и техника за третиране на отпадъци на сметищата, съдове за разделно събиране на отпадъци, компактни сметосъбиращи машини, подходящи за инвестиция от страна на клиенти с ограничени бюджети.

Посещението на събитието е безплатно с предварителна регистрация на www.viaexpo.com/bg.

 Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *