Технологиите на бъдещето са вече тук: 16-18 април

г. Автор

Технологиите на бъдещето са вече тук: 16-18 април

 Предстоят три вълнуващи бизнес дни, в които ще се запознаем с иновации за постигане на енергийна ефективност, автономно генериране на енергия, решения за умни градове и оползотворяване на отпадъците. Темите са повод за размисъл как бизнесът, общините и домакинствата могат да променят начините на производство и потребление на изчерпаемите ресурси чрез възможно най-добрите в момента налични технологии. Те са във фокуса на  изложенията и конференциите на Виа Експо „ЕЕ и ВЕИ“, „Save the Planet“ и „Smart Cities“, които ще продължат до 18 април. Днес по повод на официалното откриване приветствие поднесе Красимир Живков – заместник-министър на Околната среда и водите. Той подчерта значимата роля на събитието и цитира факти за напредъка на България в областта на рециклирането. Радосвет Радев – изпълнителен директор на Българската стопанска камара – изтъкна необходимостта от по-мащабно внедряване на високотехнологични и природосъобразни инвестиции, за да се постигне икономиката на кръговете.

„Трите ще бъдат изпълнени с много ползотворни идеи и контакти, които се надяваме да прераснат в дълготрайни бизнес партньорства и реализирани проекти.“ – споделят организаторите от Виа Експо.

Всеки посетител ще бъде приятно изненадан с подарък – дръвче от инициативата „Когато станем 100 000, ще посадим гора“.

Акценти:

Австрийското участие представя последните постижения на водещи компании – лидери в разработване на екологично ноу-хау.

За първи път посетителите ще видят калиброван дървесен чипс, произведен с индустриална винтова дробилка – технология без аналог в Европа. Той се използва за генериране на топла вода и пара в горивни инсталации – хлебозаводи, мандри, текстилни предприятия и др. Изложител представя технология, базирана на феномена “рекуперация”. Тя намира приложение за ОВК на малки помещения, магазини, търговски обекти, училищни сгради, ресторанти и др. Сред продуктовите експонати ще видим разнообразие от котли на пелети с премиум качество. „Очакваме да осъществим контакти с фирми, които искат да дистрибутират продуктите ни: висок клас климатична техника“ – съобщава изложител.

На щанда на Клъстер София град на знанието и на еднодневната конференция ще се запознаете със смарт решения за по-умни и чисти градове, а български фирми поставят високи стандарти в решения за сградна и индустриална автоматизация, електрическа мобилност. „Нашите продукти биха били полезни на клиенти, които искат да автоматизират дома, автомобила, бизнеса, сградите си. А каква по-добра комуникация от тази лице в лице?“- споделя участник.

Изложители демонстрират машини и практики за качествено оползотворяване на отпадъците в енергиен ресурс и нова суровина. „Тази  година представяме инсталация, която е първата по-рода си в Европа, и считаме че ще промени дълготрайно както опаковъчния, така и рециклиращия бранш.“ – обявиха от водеща българска фирма. Това решение ще бъде от интерес за компании, работещи в сферата на преработка на отпадъците и пластмасите. Внимание привличат контейнери в различни цветови комбинации и с иновативна конструкция за постигане на по-голяма издържливост.

Тазгодишните конференции  се провеждат в разнообразни формати: дискусии, семинари и кръгли маси. За първи път изпробваме „ледено предизвикателство“, ще научим как да преодолеем „енергийната бедност“ и как чрез нови финансови инструменти е възможно по-добро управление на отпадъците.

За повече информация: www.viaexpo.com
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *