Tesla дава под наем соларните си покриви

г. Автор
tesla

Соларните панели за покриви на частни къщи, които Tesla предлага, вече могат да бъдат наети.

Първи от тази възможност ще се възползват Аризона, Калифорния, Кънектикът, Масачузетс, Ню Джърси и Ню Мексико. Месечният наем е 50 USD. Няма такса за инсталиране или срочен договор. В таксата влиза също така поддръжка и ремонт на оборудването, при необходимост добавяне на допълнителни компоненти.

Има някой изисквания, като например, че клиентите трябва да са собственици на къщата, върху която имат желание да поставят соларните панели, демонтирането на панелите ще струва 1500 USD, като от компанията уверяват, че въпросната сума изцяло е за демонтаж и няма да е процент от печалбата ѝ. Такса на същата сума ще се дължи и в случай, че клиентът реши да понижи капацитета на инсталираната му соларна инсталация. След 5 години непрекъснато ползване клиентите ще имат възможността да откупят панелите и оборудването от Tesla.

След като някога беше основната компания за соларни панели в САЩ, през първото тримесечие на тази година Tesla се озова на трета позиция с дял от 6,3% според Wood Mackenzie – компания, която следи проектите за възобновяема енергия. Sunrun се класира първа с 11%, следвана от Vivint Solar със 7,6%.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *