ЦСКА взе виза за проектиране на нов стадион

г. Автор
стадион

Главният архитект на София Здравко Здравков даде виза за нов стадион на „Сердика спортни имоти“ – собственика на стадион „Българска армия“.


Това съобщи преди дни спортният министър Красен Кралев.

„На 28 август в Министерство на младежта и спорта постъпи предложение от ЦСКА за учредяване на съвместно търговско дружество заедно с дъщерното търговско дружество – „Сердика спортни имоти“ ЕООД. Беше проведена среща с главния архитект на София Здравко Здравков на 9 септември и „Сердика спортни имоти“ подаде заявление за виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“. Тази сутрин ръководството на „Сердика спортни имоти“ ме информира, че главният архитект на Столична община вече е издал виза. Това е първата стъпка към учредяване на съвместно търговско дружество“, каза Кралев.

„Стадион „Българска армия“ е важно спортно съоръжение и се нуждае от сериозни инвестиции с цел постигане на европейски облик, за да отговори на стандартите поставени от УЕФА. Стадионът се използва от футболен клуб „ЦСКА“, който е един от водещите в страната с амбиции за международната сцена и с многобройни привърженици, които заслужават да гледат любимия си отбор на модерно спортно съоръжение. Министерството на младежта и спорта винаги се е стремяло да намери най-удачния начин за експлоатация на спортното съоръжение, съобразявайки се с българското законодателство“, съобщи Кралев.

Припомни още, че в периода преди 2017 г. той бе предоставен за ползване на „ЦСКА“, но тази форма не гарантира интересите на футболния клуб за провеждане на инвестиционна политика. В края на 2017 г. пък имотът бе прехвърлен на търговското дружество „Сердика спортни имоти“ с едноличен собственик Министерство на младежта и спорта.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *