Турска компания строи фабрика за слънцезащитни конструкции в Димитровградско

г. Автор
слънцезащитни-конструкции
Стойността на проекта е над 5 млн. лв.

„Пергостил“ ООД, която е турска компания, с дейност на българския пазар от над 10 години, ще инвестира крупната сума от 5,1 млн. лв., за да изгради нова фабрика за слънцезащитни конструкции. Промишлената сграда ще бъде в с. Крепост, община Димитровград и ще създаде 20 нови работни места.

Дейността на фабриката ще бъде специализирана в производството на алуминиеви перголни и стъклени системи. Управителят на компанията – Илхан Албайрак, получи сертификат клас „Б“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите лично от заместник – министъра на иновациите и растежа – Стефан Савов, който заяви: „Ценим турските инвестиции“. С тази инвестиция сертифицираните проекти от началото на 2023 г. от Министерството на иновациите и растежа и Българската агенция за инвестиции са общо тринадесет на брой на обща стойност над 189 млн. лв., разкривайки 853 нови работни места.

„Пергостил“ ООД е новото име на компанията „Сънмакс“, което е преименувано през 2013 г. Към 2019 г. оборотът на фирмата е около 2,3 млн. лв., а печалбата 166 хил. лв.

Очаква се новият проект на „Пергостил“ да стартира през 2025 г. Компанията произвежда висококачествени слънцезащитни системи и освен, че успя да завоюва сериозни позиции на международните пазари, се стреми да разшири производствената си дейност в България. Износът на компанията е съсредоточен главно към около 30 държави на три континента – Европа, Азия и Африка.

Снимка: Министерство на иновациите и растежа
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *