Удължиха срока за заявка за безплатно саниране на жилища

г. Автор
саниране

МРРБ публикува проект на Насоки за кандидатстване по процедурата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I на многофамилните жилищни сгради, с изменен срок за подаване на предложения за изпълнение на инвестициите за саниране.

Министърът на регионалното развитие Иван Шишков информира, че в публикувания документ срокът за кандидатстване е удължен до 31 май 2023 г. До тази дата ще гражданите ще имат възможност да бъдат подавани проекти за изпълнение на инвестиции, които да получат 100% безвъзмездна финансова помощ от Плана за възстановяване и устойчивост.

Планувано е и изменение в разпределението на финансовите средства по процедурата. Така например вече за всяка община е определена максимална стойност на безвъзмездната финансова помощ, която тя може да получи за сгради на своята територия.

Регламентира се също разходите за изготвяне на техническо обследване, технически паспорт и енергийно обследване да се възстановяват, без да е необходимо да се предоставят разходооправдателни документи за одобрените проекти за изпълнение на инвестиции.

Проектът на Насоки за кандидатстване и пакет документи към тях са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие, секция „Проекти по НПВУ“, подсекция „Процедури по НПВУ“, раздел „Процедури за обществено обсъждане“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *