Устойчиви тъмни фасади с Muresko CoolProtect от Caparol

г. Автор
Muresko-CoolProtect-фасадна боя

Muresko CoolProtect от Caparol е фасадна боя на основата на силиконова смола, която намалява топлинното нагряване върху фасадната повърхност. Много важно свойство особено при нанасяне на тъмни цветове върху фасадата.

TSR (Total Solar Reflectance) е мярка за общото слънчево отражение на видимата слънчева, инфрачервенa и ултравиолетова светлина.

За външни топлоизолационни системи (ETICS) могат да се използват цветове със стойност на отражение ≤ 20. За покрития с цвят, по-нисък от тази пределна стойност, трябва да се вземат предпазни мерки, за да се противопоставят на увеличеното термично напрежение в резултат на по-голямото нагряване.

Muresko-CoolProtect-фасадна боя

Muresko CoolProtect съдържа специални пигментите, които не позволяват високо нагряване на повърхността от слънчевите лъчи. Наред с видимата слънчева светлина, боята има свойството да отразява и голяма част от обхвата в близост до инфрачервения спектър. Muresko CoolProtect позволява да се нанасят цветове със стойност на TSR ≥ 25.

Фасадна боя Muresko CoolProtect притежава следните отлечителни характеристики:

– по-малко прегряване на повърхностите;
– предотвратява разпространението на плесен и водорасли;
– устойчивост на цветовете;
– устойчивост на атмосферни влияния, UV лъчи;
– устойчивост на почистване.

Технически детайли за продукта може да видите на сайта на Caparol, а за консултации и избор на цветове може да посетите шоурума им в кв. Манастирски ливади-изток, бл. 19.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *