В Бургас строят новата поликлиника

г. Автор
поликлиника

До няколко седмици ще започне строителството на на новата поликлиника към Белодробната болница в Бургас. Това съобщиха от общината.

Поликлиниката ще е на площ от 681 кв. м., на два етажа, в които ще бъдат разположени регистратура, лекарски кабинети, манипулационни, чакални и административна част. Поликлиниката ще предоставя пълен спектър на диагностика на всички остри и хронични белодробни болести. Предвидено е облагородяване и озеленяване на околното пространство, паркинг за автомобили в югоизточната част на сградата и такъв за велосипеди до главния вход.

След построяването ѝ ще бъде разработен проект за цялостен ремонт и на основната сграда на Белодробна болница. Тя е строена през 1926-1928 г. като структура за лечение на малария и има Статут на паметник на недвижимото културно наследство.

БТА припомня, че Белодробната болница в Бургас е единственото лечебно заведение на територията на областта, което осъществява диагностика, лечение и диспансерно наблюдение на пациенти с хронични белодробни заболявания и туберкулоза.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *