В Косово изграждат стадион за 15 милиона евро

г. Автор
стадион

Новото спортно съоръжение ще бъде изградено в Гниляне, а капацитетът му ще бъде 8750 души. Категорията му, която ще бъде дадена от УЕФА е четвърта.

Неотдавна министърът на спорта – Хайрула Чеку заяви, че проектът е готов и средствата за изграждането на новия стадион са осигурени.

стадион

„Окончателният проект на стадиона в Гниляне, който липсваше, вече е направен и готов за изпълнение, като бюджетът, необходим за финансиране на изпълнението, вече е осигурен. В днешното споразумените с кмета Албан Хисени обещахме 15 милиона евро за изграждането на стадиона. Необходимите процедури по изпълнението на проекта ще започнат незабавно, а работите като цяло ще започнат в най-кратки срокове. Подготвят се наказателни дела срещу замесените за установените нарушения в миналото на този стадион, сега така квалифицирани от Сметната палата. Решително изпълняваме инвестиционния план за Средиземноморските игри през 2030 г. Създаваме по-добро бъдеще за спорта“, добави Чеку.


стадион

Косовският премиер обяви изграждането и на националния стадион, който се очаква да бъде завършен след седем години за Средиземноморските игри. Според първоначалните изчисления, неговата стойност възлиза на около 250 милиона евро.


Припомняме, че миналата година Футболната асоциация на Косово изпрати официално искане до ФИФА да получат безвъзмедно сглобяемия стадион „974“, на който се играха мачовете от Световното първенство в Катар.

Самият стадион е нерачен „974“, защото е изграден от същия брой транспортни контейнери и модулна стомана. Това е първият временен стадион в историята на Мондиала и побира 44 000 души.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *