В очакване на ново архитектурно чудо в Китай: 350 – метров осмоъгълен небостъргач!

г. Автор
Небостъргач Nanjing Nexus

Архитектурното студио Büro Ole Scheeren разкри най-новият си проект за изграждане на 350-метров небостъргач в Китай.

Небостъргачът ще бъде с осмоъгълен силует с назъбени стени, в близост до река Яндзъ, като стремежите са да се превърне в емблематичен символ на новата градска идентичност на китайския град Нанкин.

Осемте вдлъбнати фасади ще бъдат със стъклена облицовка с форма на диамант, които ще играят ролята на „градски прозорци“. Тези своеобразни балкони ще бъдат футуристично озеленени с различни растения и храсти, които фирмата ще проектира по модел на градините, които обикновено се срещат в провинция Дзянсу.

Новото осмоъгълно чудо предлага на наемателите високоефективни етажни планове. Офисните пространства са разделени на четири стандартизирани правоъгълни работни клъстера, допълнени с четири диагонално завъртяни интерактивни иновационни отделения.

На върха на кулата ще бъде отворена широка панорамна гледка, тераса с басейн, ресторант и градина. Пред т.нар. „градски прозорци“ ще вирее буйна растителност, която ще превърне сградата във вертикална градина, съвременна интерпретация на местната градинска култура.

Извитите фасади и остъкляване с формата на диамант, са проектирани, за да подобрят слънчевите характеристики на сградата и да намалят структурното натоварване от вятъра, като същевременно ще създадат блестящ ефект, подобен на този, наблюдаван от близката река Яндзъ.

Новият небостъргач ще съдържа 150 000  кв.м. офис площи и хотелска част от 50 000 кв. м. Разположен на горните етажи на небостъргача, лобито на хотела ще бъде изцяло със стъклен покрив.

Небостъргачът „Nanjing Nexus“ ще разкрие връзката между съвременната архитектура и историята, чрез сливане на миналото с изискванията на бъдещето.

Снимки: dezeen.com
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *