В Петрич реконструират несъществуваща сграда за 1.5 млн. лева

г. Автор
OLAF

Европейската служба за борба с измамите влиза в община Петрич. ОЛАФ ще проведе разследване на обществена поръчка за близо 1,5 млн. лв. за реконструкция на стара сграда.

Очаква се разследващият екип от Европа  през следващите 3 дни да разговорят с автора на сигнала, който остава анонимен, както и с представители на община Петрич.

Според подателя на сигнала, сградата, която трябва да бъде реконструирана, не съществува. Представители на фирмата, която спечели поръчката за сградата, предназначена за музей, също ще бъдат разпитани. От ОЛАФ ще разговарят и с представители на програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-А Гърция-България 2014-2020“, която финансира част от строителството.

Сигналът бе подаден преди два месеца, когато стана ясно, че обявената за обновяване със 719 878 евро сграда на бившето Гранично поделение в града е съборена, но кога и от кого, не е ясно официално.

Новият исторически музей в Петрич се намира в бъдещия градски парк. Музеят е проектиран на два етажа с малък сутерен със смесена конструкция. Застроената квадратура на сградата по проект е 1190 квадратни метра. Източно от музейната сграда ще има паркинг за над 100 автомобила и място за паркиране на автобуси за туристи. Срещу сградата на музея ще има малко площадно пространство с водни площи, както и посетителски център.

Общата стойност на разходите за новата музейна сграда възлиза на 719 878,74 евро, от които 575 300 евро са от българо-гръцкия проект, а 144 578,39 евро са от бюджета на Петрич.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *