В Пловдив няма да прекъсват уличните ремонти

г. Автор
улични ремонти

„Въпреки обявеното извънредно положение заради коронавируса продължаваме да работим по програмата за ремонт и реконструкция на вътрешнокварталните улици, както и на някои от големите булеваради“. Това каза заместник-кметът с ресор „Строителство и инвестиции“ инж. Пламен Райчев.

Към своя край е ремонтът на улица „Белица“ в район „Западен“, която е важна връзка с Пещерско шосе и „Юндола“. Планува се да бъдат преасфалтирани 5 100 квадратни метра от основното пътно платно и още 700 квадратни метра локални платна. Полагат 6 сантиметра битум и 4 сантиметра износващ пласт, като така се гарантира по-доброто качество на настилката. Стойността на проекта 325 хиляди лева и се финансира от бюджета на Общината.

Съвсем скоро ще стартира и ремонта и на улица „Юндола“ в района, която ще бъде преасфалтирана, ще бъдат подменени компрометираните бордюри и ще бъдат повдигнати шахтите и подменени капаците. В район „Южен“ започва ремонта на улиците „Трети март“ и „Асен Христофоров“.

Той съобщи още, че в програмата за този месец е включен и старта на ремонта на бул. „Източен“, който ще бъде реконструиран в най-компрометирания участък – източното платно – от бул. „Шести септември“ до бул. „Марица“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *