Варна дава 15 млн. лв. за ремонт на училища

г. Автор
remont-uchilishta

Община Варна инвестира над 15 милиона лева в ремонт на училища в града, каза зам.-кметът Христо Иванов на среща в общината с членове на Строителната камара.

Разговорът се състоя по инициатива на браншовата организация.

През последните години общините се превърнаха в най-големите инвеститори и секторът на строителството зависи от тях, обясни председателят на камарата Христо Димитров.

Той уточни, че в регистъра на организацията във Варна фигурират 421 фирми. Димитров допълни, че искането на бранша е да има яснота за инвестиционната програма на общината, както и за стойността и сроковете за изпълнение на обектите.

През тази година ще бъдат реализирани инвестиции в пътната, образователната, спортната и социалната инфраструктура, посочи кметът Иван Портних. Той уточни, че в програмата фигурират рехабилитация на улици и булеварди, изграждане на нови зони за отдих, спортни и детски площадки.

По програмата „Региони в растеж“ Варна ще усвои 28 милиона лева за естетизация на градската среда. Инвестициите в социална инфраструктура ще бъдат 4 милиона лева.

По линия на Националната програма за енергийна ефективност в града се работи по 26 жилищни блока, два от които са вече приключени. За шест сгради тече процедура за избор на изпълнител, като до средата на следващия месец ще бъде обявена поръчка за още осем.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *