Варненци настояват за спешен ремонт на Аспаруховия мост

г. Автор
аспаруховия мост

Жители на варненския квартал „Аспарухово” се събраха  на протест с искане за отпускане на средства за спешен ремонт на Аспаруховия мост.

Те изразиха своето недоволство от лошо изпълнените ремонти.

Гражданите от палатковия лагер във Варна също се присъединиха към протеста. Протестиращите подчертаха, че всеки опит протестът им да се политизира, ще бъде отблъснат.

„Пет години символът на град Варна чака своя ремонт, който се протака във времето! Два пъти годишно за по два три месеца хората от тази страна на моста висят в задръстване. На фона на всички мащабни проекти, средствата които сте длъжни да отпуснете, са джобните ви пари, заявяват още организаторите”, категорични са протестиращите.

През април 2016 г. започна ремонт на Аспаруховия мост, когато министър на регионалното развитие беше Лиляна Павлова от ГЕРБ. Тя тогава заяви, че ремонтът ще продължи 2-3 години и ще струва около 37 млн. лева. Така ремонтът трябваше да приключи най-късно до 2019 г. През 2017 г. трябваше да започне ремонтът на основната част на моста, а работата по думите ѝ трябваше да продължи и през 2018 година. Но през 2020 г. отново Аспаруховият мост се нуждае от ремонт.

Аспаруховият мост е пуснат в експлоатация на 8 септември 1976 г. Той свързва кварталите „Аспарухово“ и „Галата“ с централната част на морската ни столица. Мостът представлява единствената връзка през плавателния канал, свързващ Варненското езеро с Черно море. Той също така е част от магистрала Черно море и Европейски път E87.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *