Възстановяват летището в Русе

г. Автор
летище русе

Общинският съвет на Русе разгледа и даде предварително съгласие да продаде летището край града на частен малайзийски инвеститор.

„Общината е издала документ, с който потенциалният купувач да кандидатства за инвеститор клас „А”. След като получи сертификата компанията кандидат поема ангажименти към летището, но всичко е на много начален етап и далеч от сделка”, коментираха за ФАКТИ запознати.

Логистичен център с летище – това е решението, което предлага единственият претендент за стопанисване на аеропорта, който не функционира още отпреди 1989 г. Първоначално летището ще се използва и като авиационен център за обучение на кадри.

С взетото днес решение нито се прехвърля собствеността на имота, нито общината се обвързва по някакъв начин с инвеститора. В случай, че се стигне до продажба, то цената ще бъде определена от общината.

„Ще защитим интересите на общината, ще отделим и средства за евентуално връщане на имота в наша собственост, ако до определено време не осъществят това, което предлагат“, уточни кметът на Русе Пенчо Милков.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *