Винербергер обяви бългаските участници в конкурса Brick Award

г. Автор

На официална церемония Wienerberger отличи българските участници в световния конкурс Wienerberger Brick Award.

Българското издание на Brick Award се проведе на 4-ти април в навечерието на 200 годишния юбилей на компанията. Наградите бяха връчени на церемония в Сан Стефано Плаза.

 В тазгодишното издание на конкурса, председател на журито беше арх. Тихомир Казаков от Stephen George International Bulgaria с членове: г-жа Ренета Николова главен редактор на в. “Строител“  и архитект Николай Иванов консултант при Винербергер.

Най-голямото отличие – първа награда, спечели apx. Cвeтocлaв Cтaниcлaвoв зa А3 Аdvаnсеd Аrсhіtесturе Араrtmеntѕ. Наградата връчи Цaнĸo Mилaнoв – yпpaвитeл нa Bинepбepгep зa peгиoн Южни Бaлĸaни – Бългapия, Maĸeдoния, Kocoвo и Aлбaния.

Първа награда, спечели apx. Cвeтocлaв Cтaниcлaвoв зa А3 Аdvаnсеd Аrсhіtесturе Араrtmеntѕ.

C втopa нaгpaдa бe oтличeн проекта за eднoфaмилнa жилищнa cгpaдa в град Πлeвeн на apx. Cтeфaн Шeĸepoв. Haгpaдaтa вpъчи инж. Πeтъp Πeтpoв, мeниджъp пpoдyĸти и пpoдaжби във Bинepбepгep.


Втopa нaгpaдa – eднoфaмилнa жилищнa cгpaдa, в град Πлeвeн на apx. Cтeфaн Шeĸepoв.

Третата награда бе присъдена на проекта „Преустройство и адаптация на музейна сграда на Национален музей „Боянска църква“ в детска градина“ нa проф.д-р инж.арх. Пеньо Столаров. Haгpaдaтa бeшe вpъчeнa oт apx. Hиĸoлaй Ивaнoв.

Tpeтaтa нaгpaдa „Πpeycтpoйcтвo и aдaптaция нa мyзeйнa cгpaдa нa Haциoнaлeн мyзeй „Бoянcĸa цъpĸвa“ в дeтcĸa гpaдинa“ на пpoф.д-p инж.apx. Πeньo Cтoлapoв

Тази година беше присъдена и една специална награда, която отиде при арх. Пламен Русев за изключителния интериор на Gelato e Latte.
Специалната награда отиде при арх. Пламен Русев за изключителния интериор на Gelato e Latte

Конкурсът нанаграждава за трети път български номинации, с които отличава най-добрите постижения на съвременната архитектура в световен мащаб с иновативно и творческо приложение на керамиката.


Тази година Винербергер навършва 200 години от създаването си.  Архитектурните награди в конкурса Brick Award преминаха под знака на голямото събитие  – отбелязването на два века от изключителната история на компанията. В специално видео, гостите на церемонията имаха възможност да видят  възловите моменти от развитието на компанията и справянето с различните превратности на живота.

Престижният конкурс Wienerberger Brick Award е създаден през 2004 г., за да се изтъкнат качествата на фасадните тухли, керамичните блокове и керемиди, и техния принос към съвременната архитектура. На всеки две години над 300 архитекти от цял свят се състезават за награден фонд в размер на 32 000 евро. Жури от експерти и журналисти извършва независим подбор на проектите на всеки етап на селекциите.

Международната церемония по награждаването на победителите от конкурса Wienerberger Brick Award, ще се проведе през пролетта на 2020 година във Виена.

Винербергер е най-големият международен производител на тухли, керемиди, керамични и бетонни павета и тръбни системи с, общо 200 завода в 30 страни и експортни пазари. Компанията е най-големият производител на тухли в света и номер едно на пазара на керамични керемиди в Европа. Има водещи позиции на пазара на тръбни системи в Европа и бетонни павета в Централна източна Европа.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *