Високотехнологичен завод за алуминиеви прозорци край Пловдив

г. Автор
РVC профили

„Интерлинк Груп“ инвестира 70 милиона лева в разширяване на базата си „Технолинк парк 2“ и в изграждането на логистични паркове в зона Марица, част от Тракия икономическа зона.

„Интерлинк Груп“ е под шапката на „Технолинк Инвест“, с контролни пакети и в компаниите „Профилинк“, „Транс експо маркет“, „Теолино пласт“ и „Профилинк Рисайкъл“. „Интерлинк Груп“ се занимава с недвижими имоти – оценка, продажба, управление и с консултантска дейност. Дъщерното дружество „Профилинк“ е в топ 10 на европейските производители на PVC профили.

Строящият се в момента високотехнологичен завод в ТИЗ, в който инвеститор е „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява „Профилинк“, се очертава като най-голямата база в този сектор на Балканския полуостров.

„В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. 2022-2023 г. ще инвестираме 70 милиона лева в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м“, коментира Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“. И допълни, че инвестицията в размер на 7.5 милиона лева вече е реализирана на 100 процента.

Във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на „Интерлинк Груп“ са средства за финансирането на публична общинска инфраструктура – изграждане на асфалтов път по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Ползватели на пътя ще бъдат живущите в с. Радиново и съседните предприятия.

Здравко Линкин сподели, че „Интерлинк Груп“ получава 3-ти сертификат за инвестиция клас „А“ за различните си обекти, и че тези държавни насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

„Къде е ключът за успеха на ТИЗ, този въпрос ни зададоха в петък от екипа на Структурната мисия на световната Организация за икономическо сътрудничество и развитие“, разказа Катя Стайкова, изпълнителен директор на ТИЗ. „Отговорът е лесен – работим всички заедно – бизнес, правителство и общини и така превърнахме Тракия икономическа зона в най-успешния български модел на публично-частно партньорство. Изключително сме признателни за ползотворното ни сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа, Министерството на икономиката и индустрията, БАИ, и всички общини, на чиято територия развиваме ТИЗ“, подчерта ролята на държавната и местна власт директорът на „Клъстер Тракия икономическа зона“. „Горди сме, че част от ТИЗ е и успешният български бизнес в лицето на европейски лидер като „Интерлинк Груп“, допълни Стайкова.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *