Влакът на бъдещето (Видео)

г. Автор
влак

Концептуалният проект на френския дизайнер Тиери Гоген предлага идеята си за едно по-различно пътуване по релси срещу сумата от 350 милиона долара.

Мотивът му е да превърне влакът в средство за пътуване, което да предлага нещо повече на хоратата с големи финансови възможности при пътуването им и да изберат влака пред комфорта на самолета например. Така се ражда проектът G Train.

Дизайнерът Гоген е работил по няколко мегапроекта, сред които проектирането на яхти за Стив Джобс и много добре знае какво искат хората с пари. И сега влага талант и творчество в създаването на този стъклен „замък на релси“, с дължина 400 метра и общо 14 вагона, с надеждата да бъде купен от някой милионер, а защо не и милиардер.Освен бързата скорост, бъдещият собственик ще преживее страхотно извижвяване, тъй като пътуването с G Train ще е приключение.
Влакът ще има 18 места за спане и ще развива скорост 160 км/ч. Влакът ще бъде адаптиран за всяка железопътна линия в Европа и САЩ, а самата композиция може да се раздели на отделни части, които да пътуват в различни направления.

Интериорът включва зала за посрещане, зона за специални гости и салон за приеми. Предвидена е и „тайна градина“, а част от стъклените крила могат да се вдигат, за да се открият открити пространства и тераси за партита.

До момента не се е появил купувач, но вярваме, че скоро някой ексцентричен богаташ ще оцени предимствата на този „стъклен замък“ на релси.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *