Южна Корея строи плаващ град

г. Автор
плаващ град

Южна Корея работи заедно с ООН по създаване на прототип на плаващ град в случай на глобално затопляне и наводнение.

Градът ще разполага с всички необходими технологии за неговото независимо съществуване в случай на климатична катастрофа.

Според Междуправителствената група по изменение на климата, глобалното затопляне е необратим процес. Това на практика означава, че ще сме свидетели на суши, пожари, мащабни наводнения и други климатични бедствия. При тези обстоятелства някои страни започнаха да търсят решения за оцеляване в бъдеще.

Правителството на Пусан в Южна Корея, членовете на Програмата на ООН за населените места и технологичната компания OCEANIX работят съвместно, за да създадат първия в света прототип на плаващ град. Той ще се намира на територията на Южна Корея.

плаващ град

Такъв град на бъдещето ще е защитен от наводнения, а също така ще може напълно да се самозадоволява с ресурси.

Градът ще произвежда собствена храна, енергия и прясна вода. Подводни клетки могат да се използват за отглеждане на миди, водорасли или други видове морски дарове. Аквапонични системи ще превръщат рибните отпадъци в тор за растения.

Новият плаващ град ще бъде изграден от няколко шестоъгълни платформи, разположени на повърхността на водата. Плановете са те да бъдат укрепени с варовиково покритие, два до три пъти по-твърдо от бетона, но все още плаващо. Този материал се създава чрез прилагане на електрически ток към подводни минерали. С течение на времето става все по-силен и може да се възстановява.

Проектът на града все още не е получил одобрение, а OCEANIX няма окончателно решение за размера на неговите размери. Предварителната стойност на проекта е около 200 милиона долара, а самото строителство ще продължи около три години.

Снимки: OCEANIXCITY
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *